Vind de passie voor je werk terug

Zelfs in barre economische tijden blijven sommige mensen zich als een vis in het water voelen. Ze zijn in hun element omdat ze nog een passie voor hun werk hebben. Als u deze tips volgt, kunt u uw enthousiasme een boost geven.

Word een expert. Klim een trapje hoger en leer alles over uw sector. Neem een abonnement op dat vaktijdschrift, ga spreken of gewoon luisteren op een conferentie. Schrijf een artikel of ga lobbyen voor de belangen van de sector.

Breid uw vaardigheden uit. Overheidsinstellingen, scholen en bedrijven bieden veel mogelijkheden om via e-learning bij te leren. Makkelijk en niet duur.

Breid uw netwerk uit. Wie een groepje gelijkgestemde zielen vind, krijgt meer plezier in zijn werk. Ook groepsevenementen en persoonlijke gesprekken kunnen u het gevoel geven dat u niet alleen bent.

Vind een mentor. Een van de beste manieren om u te beschermen tegen een mislukking, is te werken met een mentor. Probeer iemand met ervaring te vinden die u kan begeleiden en als klankbord kan dienen. Werkt ook met verschillende mensen.

Maak komaf met klagers. Iedereen kent ze wel: die klanten die nooit tevreden zijn, wat we ook doen. Onderzoek toch even of hun klacht legitiem is. Indien ja, verbetert u de service. Indien neen, concentreert u zich beter op de positieve feedback. Houd die berichten bij: ze kunnen nieuwe klanten over de streep helpen of een minder geslaagde dag goedmaken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat doe je met een onwillige medewerker?

Een betere werkorganisatie in vier stappen

Tips voor een goede vergadering