Public relations voor éénmanszaken

Public relations voor éénmanszaken


Starters en andere éénmanszaken hebben niet de centen om een Public relations-bureau te betalen. Maar met een beetje inspanning kunnen ze toch wel de aandacht op zich vestigen.

1. Begin klein. Mik eerst op een lokale publicatie. Als u daar in terechtkomt, wint u al een zekere geloofwaardigheid.

2. Maak een perslijst. Onderzoek welke publicaties interessant zijn voor uw zaak. Journalisten hebben er een hekel aan als u hen informatie stuurt die niets met hun blad te maken heeft.

3. Volg journalisten. Houd in de gaten waar journalisten mee bezig zijn. Veel magazines publiceren op hun website een kalender met komende onderwerpen. En via Twitter of LinkedIn kunt u de journalisten volgen en soms zelfs antwoorden op hun vragen.

4. Wees actueel. Journalisten zoeken actualiteit. Probeer uw bericht te koppelen aan recent nieuws, een komend evenement of seizoensgebonden onderwerpen. Denk eraan dat maandbladen hun inhoud lang van tevoren plannen.

5. Val op. Een mail met een persbericht verdrinkt makkelijk tussen dozijnen andere persberichten. Stuur eens een blikvanger via de post.

6. Denk aan de bloggers. Een vermelding op een veelgelezen blog kan wonderen doen voor uw naambekendheid.

7. Blijf kalm. Als iemand iets over u schrijft, stuur dan een bedankje. Bent u niet zo tevreden over wat gepubliceerd werd, weersta dan de drang om terug te slaan. Zo vermijdt u dat er nog meer negatieve dingen worden geschreven. Bevat het artikel fouten, dan kunt u een rechtzetting vragen.

8. Toon uw knipsels. Zet een pershoek op uw website met knipsels, foto’s en video’s. Als u persaandacht krijgt, moet u dat ook vermelden op uw blog, Facebook en Twitter. Dat kan een sneeuwbaleffect creëren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat doe je met een onwillige medewerker?

Een betere werkorganisatie in vier stappen

Tips voor een goede vergadering