Online communiceren met ontevreden klanten

Online communiceren met ontevreden klanten


Online reageren is niet meer weg te denken uit de moderne bedrijfsvoering. Helaas reageren mensen veel vaker als ze iets negatiefs te melden hebben. Drie tips om om te gaan met negatieve reacties op het internet.


1. Veel en vaak reageren. Het belangrijkste is dat u zich laat horen. Reageer, ook als het niet direct nodig is. Als u goed zichtbaar bent, zijn mensen veel minder snel geneigd te klagen. Bovendien zullen de klachten veel minder scherp gesteld worden, als mensen weten dat ze niet alleen tegen andere klanten, maar ook rechtstreeks tegen u praten.

2. Verdiep u in de forumcultuur. Elk forum en netwerk heeft zijn eigen omgangsvormen. Netlog is niet Facebook en dat is weer niet LinkedIn. Kent u de gebruiken, dan kunt u op de juiste toon reageren. Dat scheelt een hoop negatieve geluiden.

3. Houd het persoonlijk. Niet: ‘Wij betreuren ten zeerste’, maar: ‘Ik vind het heel erg...’. U bent het die schrijft, houd het bij uzelf, dat komt veel prettiger over en mensen zullen minder snel negatief reageren.

bizz.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat doe je met een onwillige medewerker?

Een betere werkorganisatie in vier stappen

Tips voor een goede vergadering