Mijn team heeft gefaald!!

Mijn team heeft gefaald!

Een mislukking is – u hoort ons al aankomen – een kans om uw troepen te verbeteren. Maar u mag het negatieve resultaat niet minimaliseren, en al helemaal niet wegstoppen. 
 
Stel een diagnose zonder toegevingen. Analyseer meteen waarom het project mislukt is, nu die informatie nog makkelijk te vergaren is. Zet het eventueel op papier, zodat u sneller ziet welke kleine foutjes hebben geleid tot het negatieve resultaat.

Roep het team bij elkaar om het door te praten. Steek uw kop niet in het zand, maar help uw teamleden om zich over de mislukking te zetten. De bedoeling is niet om schuldigen aan te duiden, maar om lessen te trekken.

Wees transparant tegenover uw overste. U kunt dit niet verbergen of minimaliseren. Uw baas wil dat u open kaart speelt. Benadruk welke lessen u hebt getrokken.

Stel een actieplan op. Waren uw instructies niet duidelijk? Hebben de vertragingen zich opgestapeld? Maak een lijst van de punten die vatbaar voor verbetering zijn. En zorg ervoor dat iedereen zich eraan houdt.

Anticipeer op mogelijke hindernissen. Besteed bij elke vergadering enkele minuten aan een bespreking van externe gebeurtenissen (initiatieven van de concurrentie, logistieke obstakels enz.) die uw project kunnen hinderen. En bedenk enkele oplossingen.


Edwin Mincke
EMC
0475 40 76 73

Reacties

Populaire posts van deze blog

Wat doe je met een onwillige medewerker?

Een betere werkorganisatie in vier stappen

Tips voor een goede vergadering